Teräskuitubetoni kantavissa rakenteissa

1.Yleistä

Eurooppalaisen teknisen yhteistyön ryhmässä  CEN/TC 250/SC 2/WG 1/TG 2 on käynnissä työ, jossa ollaan laatimassa ohjetta kantavien teräskuitubetonirakenteiden suunnittelusta. Ohje on tarkoitettu sisällytettäväksi seuraavaan Eurocode:n  painokseen. Tällä hetkellä ensimmäiset ehdotusversiot ovat käsiteltävänä WG- ryhmässä. Työn tavoiteaikatauluna on että kuidut olisivat mukana  Eurooppalaisessa normistossa vuoteen 2023 -  2025 mennessä.

Ennen euronormien valmistumista useissa Euroopan maissa on tehty maakohtaisia suunnitteluohjeita kantaville teräskuitubetonirakenteille. Osa näistä ohjeista on maiden virallisen standardin asemassa ( mm. Saksa, Ruotsi), osa on yhdistysten ohjeitten tasolla. Nämä ohjeet toimivat tulevan Eurocodin esitestauksena ja samalla antavat suunnittelijakunnalle mahdollisuuden ennakkoon tutustua tulevaan mitoitusmenettelyyn.

Suomen betoniyhdistyksessä on laadittu julkaisu By66, Teräskuitubetonirakenteiden suunnitteluohje vuonna 2018. Ohje koskee nimensä mukaan vain teräskuiduilla raudoitettua betonia. By66:n ohjeistuksella voidaan mitoittaa kantavia teräskuitubetonirakenteita ja tavanomaisia maanvaraisia lattioita.

Suojattua sisältöä

Tämä sisältö on tarkoitettu vain jäsenille. Mikäli olet jo jäsen, kirjauduthan sisään.

Rekisteröidy